Nyhetsbrev mars 2021

Ny portkod

Logga in på https://arstaliden.se/ny-portkod/ för att se den nya portkoden. Den nya koden börjar gälla från och med idag, och den gamla slutar fungera den 1 maj. 

Filterbyten

Vi vill påminna om det årliga filterbytet i era tilluftsdon. Luftdonen sitter bakom element för att effektivt värma upp tilluften.

Lyft på luckan bakom era element och kika på filtren för att avläsa vilka modeller på filter ni behöver. Filter till era luftdon hittar ni på www.acticon.se/se/filter-till-easy-vent.

Filter behöver bytas regelbundet varje år för att lägenhetens tilluft effektivt ska filtreras från pollen, smutspartiklar och andra föroreningar. Filterbyten säkerställer samtidigt rätt mängd tilluft till alla lägenheter i hela bostaden.

Rengöring av frånluftsdon

Glöm inte att rengöra era frånluftsdon regelbundet. Smuts är orsaken till missljud och eventuellt  sämre luftflöde för er och hela bostaden. Frånluftsdon rengörs med ljummet vatten och diskmedel vid behov. De kan också dammsugas för lättare rengöring. Följ instruktionerna i bopärmen flik 9.17 (“Drift, underhåll och skötsel”, “Till- och frånluftsdon”.) Du kan även titta på Youtube: https://youtu.be/9v1hFRFo3zM. Kom ihåg att inte under några omständigheter skruva upp donets centrala del då denna är injusterad för att luftflödet ska stämma för alla lägenheter i hela bostaden. Att justera om dessa för att få rätt luftflöde igen är mycket kostsamt.

Kontrollera brandvarnare

Vi vill också påminna om att regelbundet testa era brandvarnare. Detta gör du genom att trycka stadigt på testknappen i minst 5 sekunder. För mer information hänvisar vi till bopärmen flik 9.12 (“Drift, underhåll och skötsel”, “Brandvarnare”.) Om er brandvarnare inte fungerar, felanmäl till Bonavas kundtjänst.

Cykelrensning

20 st cyklar och annat cykelrelaterat bråte rensades. Vi vill tacka för all hjälp. Om ni har några frågor om cykelrensningen, mejla info@cykelatervinning.com. Se gärna över barnvagnar och leksaker i övriga utrymmen. Vi är alla väldigt tacksamma om du tar dig en funderare och gör dig av med gamla prylar du inte längre behöver. 

Hälsningar från styrelsen BRF Årstaliden
För ett tryggt och trivsamt boende

Lämna ett svar