Nyhetsbrev februari 2020 

Uppdaterade trivselregler

Styrelsen har gått igenom och uppdaterat trivselreglerna. Regler redundanta med stadgarna har tagits bort, andra har förtydligats och tider för störande ljud har uppdaterats. Alla brevlådor ska ha fått en utskriven kopia av de nya trivselreglerna. Sätt gärna in dem i er bopärm. Annars kan ni läsa trivselregler här på arstaliden.se: https://arstaliden.se/wp-content/uploads/2020/02/Trivselregler-2020.pdf.

Barnvagns- och cykelrensning

Styrelsen planerar att utföra en barnvagns- och cykelrensning i vår. Fundera redan nu på om du har barnvagnar eller cyklar att sälja, ge bort eller kassera.

Filterbyten

Nu är det ett nytt år och vi vill påminna om det årliga filterbytet i era tilluftsdon. Luftdonen sitter bakom element för att effektivt värma upp tilluften.

Lyft på luckan bakom era element och kika på filtren för att avläsa vilka modeller på filter ni behöver. Filter till era luftdon hittar ni på www.acticon.se/se/filter-till-easy-vent.

Filter behöver bytas regelbundet varje år för att lägenhetens tilluft effektivt ska filtreras från pollen, smutspartiklar och andra föroreningar. Filterbyten säkerställer samtidigt rätt mängd tilluft till alla lägenheter i hela bostaden.

Rengöring av frånluftsdon

Glöm inte att rengöra era frånluftsdon regelbundet. Smuts är orsaken till missljud och eventuellt sämre luftflöde. Frånluftsdon lyfts bort och rengörs med ljummet vatten och diskmedel vid behov. De kan också dammsugas för lättare rengöring. Följ instruktionerna i bopärmen flik 9.17 (“Drift, underhåll och skötsel”, “Till- och frånluftsdon”.) Du kan även titta på följande video på Youtube: http://youtu.be/9v1hFRFo3zM. Kom ihåg att inte under några omständigheter skruva upp donets centrala del då denna är injusterad för att luftflödet ska stämma för alla lägenheter i hela bostaden. Att justera om dessa för att få rätt luftflöde igen är mycket kostsamt.

Kontrollera brandvarnare

Vi vill också påminna om att regelbundet testa era brandvarnare. Detta gör du genom att trycka stadigt på testknappen i minst 5 sekunder (bopärmen flik 9.12 “Drift, underhåll och skötsel”, “Brandvarnare”). Om er brandvarnare inte fungerar, kontakta Bonavas kundtjänst. De förinstallerade brandvarnare i ert hem har nämligen 5 års garanti.

Hälsningar från styrelsen BRF Årstaliden
För ett tryggt och trivsamt boende

Lämna ett svar