Nyhetsbrev september 2020

Hoppas ni haft en trevlig sommar

Nu drar styrelsearbetet igång igen på full fart efter sommaren. Vi i styrelsen vill tacka alla som deltog på stämman i maj och visade hänsyn genom att hålla avstånd. Vi är glada över att så många kom och att formatet fungerade så bra.

Ny entreprenad för trädgårdsskötsel

Som tidigare informerat via mejl så har styrelsen överlåtit entreprenad för trädgårdsskötseln till IT-Underhåll AB. Vi är mycket nöjda med skötseln från i våras till nu.

Återvinningsrummet

Nu finns ytterligare ett kärl för kartong. Tänk på att endast förpackningar får slängas i återvinningsrummet. Andra saker som hittats (exempelvis en resväska, ett cykelhjul, högtalare osv) resulterar i en hög engångsavgift från entreprenören som står för sophämtning. Denna avgift drabbar alla boende i föreningen. Styrelen tipsar om Stockholm Stads Pop-up återbruk. Nästa tillefälle de står vid Årsta Torg är 10 – 11 oktober, kl 10–16. Ni hittar mer information och fler datum och tider på svoa.se/popup.

Recipharm

Det har troligen inte undgått boende i 26:an att bullret helt har upphört från industrin Recipharm. De har lagt ner sin verksamhet i dessa lokaler och har nu i augusti rivit förbränningsugnen som vette mot 26:ans bakgård (och orsakade buller). Recipharm är nu nästan klar med rivningen och har tagit bort sina kranar. De kommer helt att återställa gräset och annan plantering som de eventuellt kan ha skadat.  Den som är nyfiken på vad som kommer bli av med lokalerna kan googla på fastighetsnamnet “Görväln 2 Årsta” och få träffar likt denna: https://objektvision.se/Beskriv/198017894

Undersökning om elbilsplats

Styrelsen kommer genomföra en undersökning för att förstå boendes framtida elbilsplatsbehov. Undersökningen kommer att mejlas ut i första hand. Registera er på www.arstaliden.se för att få mejl och nyheter från styrelsen. Det kommer komma en sista chans att fylla i undersökningen i pappersform för de som inte kan fylla i den digitalt. Vi vill uppmana alla att fylla i undersökningen, vare sig ni har bil eller ej. All data är viktig för att vi ska få en sanningsenlig statistik. 

Garaget

Ventilationssystem i garaget har gett upp. NCC är inkopplade för att lösa problemet.

Tänk på att inte vistas längre tid i garaget då luften inte är bra nu när avgaser inte kan ventileras ut.

Lämna ett svar